Grupul Carrefour lansează în România programul „Act for Food, acțiuni concrete pentru ca tu să mănânci mai bine”, susţinând astfel obiectivul său de a deveni lider mondial în tranziția alimentară pentru toţi.
În România, Carrefour dezvoltă „Act for Food” prin patru arii: produse BIO, Mărci proprii, Filierele Calității și Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.
Într-o perioadă în care siguranța alimentară, originea produsului și relațiile cu sectorul agricol au devenit toate probleme esențiale, Carrefour a lansat o serie de inițiative pentru a-și transforma modelul de business la nivel mondial, astfel încât să poată aborda aceste noi provocări alimentare și să satisfacă noile așteptări ale consumatorilor.
Începând din septembrie, programul „Act for Food, acțiuni concrete pentru ca tu să mănânci mai bine” va fi lansat în toate ţările grupului Carrefour și va promova o serie de arii, respectând următoarele principii strategice: calitate alimentară (varietate mare a produselor sănătoase și a celor bio), prețuri accesibile (raport corect calitate – preț), omnicanalitate, (disponibilitate a produselor în toate formatele de retail, inclusiv în mediul online) și angajamentul Carrefour pentru dezvoltare durabilă.
Pentru a răspunde acestei provocări majore, Carrefour inițiază patru acțiuni concrete în România:
- BIO, unde peste 1.000 de produse bio vor fi puse la dispoziția clienților la prețuri accesibile;
- Filierele Calității, prin care este atent monitorizată calitatea produselor, de la faza de producție sau creștere și până când acestea ajung la raft;
- Mărci proprii, unde se vor regăsi peste 3.000 de produse marca proprie la cel mai bun raport calitate – preț;
- Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prin care este susținută dezvoltarea producătorilor locali, precum și promisiunea de a oferi consumatorilor legume proaspete, de calitate, 100% românești.
Odată cu lansarea platformei „Act for Food”, și sloganul de brand al companiei evoluează în „Carrefour. Cu toții merităm ce e mai bun”, care ilustrează filosofia noului program de tranziție alimentară. (A.D.).